Milla har dilla
des 29

Babysokk oppskrift

Her er oppskriften. Syns ikke den er så lett å forstå når jeg bare leser den, men man må bare prøve seg frem. Øvelse gjør mester!

Størrelse: (1-3) 6-9 mnd

Garn: Lanett baby (SandnesGarn)

Legg opp (37) 39 masker på pinne 2,5, og strikk rettstrikk (riller) fram og tilbake til arbeidet måler (4) 5 cm. Klipp av tråden og sett de første og siste (12) 13 maskene på en hjelpenål. Fortsett med rettstrikk over de midterse maskene til denne biten måler (4) 4,5 cm. La maskene stå. Sett maskene på 3 strømpepinner nr 2,5 = maskene på hjelpenål + de 13 maskene på midtstykket. I tillegg plukkes opp (12) 13 masker på hver side av midtstykket = i alt (61) 65 masker. Strikk rettstrikk frem og tilbake over alle maskene. Etter 5 riller begynner fellingen på tåen: Strikk (24) 26 rett – 2 rett sammen – 9 rett – 2 rett sammen – (24) 26 rett. Strikk rett tilbake på vrangen. Fortsett å fell på samme måte annenhver pinne og med 2 masker mindre på midtstykket for hver gang til 3 masker står igjen mellom fellingene. Samtidig med neste felling, felles i tillegg ved hælen ved å strikke de 2 første og de 2 siste maskene rett sammen. Dette gjentas 1 gang til, samtidig som det på tåen strikkes 3 rett sammen. Fell av alle maskene. Sy sammen midt bak og under foten.

Det som jeg har gjort er å legge inn huller til sløyfebånd etter (3) 4 cm. Dette har jeg gjort ved å dele antall masker på hvor mange hull jeg vil ha, sånn at du vet hvor mange masker du skal ha mellom hvert hull.  F.eks 2 masker rett, 2 masker rett sammen, kast. gjentas ut omgangen. Strikkes vanlig etter dette.

3 kommentarer

 1. Strikkegla' sier:

  Hei!
  Har du bilde av disse sokkene ferdige? 🙂

 2. millahardilla sier:

  Bare hyggelig ;P Oppskriften er så liten at det går nok bra, veldig enkel å strikke også. Skal begynne på 2 nye par etterhvert jeg også, skal ha samme farge som begge teppene jeg har strikket. Må jo ha ting som hører sammen ;P

 3. Henriette sier:

  Så snilt av deg, da skal jeg gå til innkjøp av garn idag ;D Dette kan bli spennende:D blir vel mest å øve meg med det første tenker jeg. Tar som regel litt tid før sånne prosjekter sitter helt. hehe

Skriv et svar